(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Ловля риби на балансир з льоду ↓

Ловля риби на балансир з льоду

З поява першого льоду на поверхні водойм на риболовлю виходять справжні любителі «полювати» на хижаків із застосуванням балансирів. По першому льоду і в період глухої зими приманки слід вибирати, відштовхуючись від двох основних критеріїв:

  • колірний відтінок;
  • розмір.

Стандартні розміри балансиров варіюються від 3 до 9 см, а колір буде залежати від глибини, на якій доводиться працювати.

По першому льоду окунь, щука є досить активними, а тому краще з собою відразу взяти кілька варіантів балансиров, щоб бути готовими до можливих обривів.

Якщо має бути ловля на балансири в прибережній зоні, тоді найкраще працювати з моделями розміром від 3 до 5 см. Якщо під час 2-3 хвилин від риби немає жодної клювання, слід негайно міняти лунку.

Для гри приманки необхідно виконувати акуратні ривки вудилища вгору на відстані від 5 до 15 см. Завдяки такій грі балансир нагадує дрібну рибку, яка нишпорить в різні боки, провокуючи хижака на негайну атаку. За рахунок наявності пластикових крилець на хвості, модель відмінно зберігає горизонтальне положення, а на зупинках плавно похитується.

Гра балансирами в умовах лову пасивного хижака

У разі лову пасивного хижака рибалці доводиться трохи змінювати свою тактику. Тому рекомендується експериментувати з різними варіантами подачі приманки:

  • Опускаємо балансир під воду, не даючи йому дійти до дна близько 5 см.
  • Виконуємо від 3 до 4 помахів вудилищем, підтягуючи балансир наверх на 10-15 см.
  • Після цього повторюємо ще кілька помахів, піднімаючи приманку на пару сантиметрів вгору. Такі руху виконуємо до того моменту, поки між приманкою і дном не утворюється метрову відстань.
  • Наступний крок - робимо зупинку.
  • Акуратно і плавно повертаємо балансир на початкові позиції: виконуємо легкі помахи вудилищем, які чергуються з опусканням на 4-5 см.

Результативність даної методики досить висока, а ось клювання найчастіше відбувається у самого дна, тому рибалці слід бути особливо терплячим.

Цим способом також можна користуватися в період глухої зими. Однак все помахи обов'язково повинні бути максимально плавними і нешвидким, а зупинки - більш довгими. Пам'ятайте про те, що широка амплітуда гри і зайва активність приманки можуть злякати обережного хижака.

На хижака з балансирами Dagmaster

Такі приманки входять в категорію класичних балансиров, які активно використовуються в процесі зимової риболовлі, коли водойми повністю затягнуті льодовою кіркою. Залежно від обраного розміру рибалки зможуть «полювати» на глибині 6-10 м, де є всі шанси виловити справжніх трофейних екземплярів.

У продажу балансири представлені в розмірах 3 см, 4 см, 5 см і 6 см. Особливо добре на ці приманки реагують щуки, окуні і судаки. Додатково тільце приманки укомплектовано гострими трійниками Mustad, доповненими спеціальної фосфорної краплею.

Під час гри балансир є реалістичною імітацією невеликого малька. Хвіст балансира був виконаний з полікарбонатного пластику, що дозволило зберегти його еластичність і одночасну міцність. Крім того, такий пластик не боїться негативних температур, що підтверджує можливість експлуатації приманок в зимовий період.

Хвіст фіксується до основної частини тільця за рахунок клейового складу, який зберігає свої властивості навіть в умовах постійного контакту з водою. Яскраві забарвлення не залишать байдужим жодного хижака.

На хижака з балансирами Fishing ROI

Для успішної упіймання хижаків в схил спеціально використовуються балансири Fishing ROI. За своєю формою тільця і грі в цілому такі приманки повністю нагадують потенційну здобич підводних хижаків.

За своєю конструкцією все приманки діляться на кілька категорій:

  • Балансири з трикутним оперенням, які характеризуються збалансованим вагою. Такі приманки відмінно утримують вертикальне положення в процесі гри.
  • Балансири з великою головою, яка явно виділяється на тлі всього тільця. Основна перевага цих приманок полягає в їх яскравій грі. Як тільки рибалка виконає різкий ривок вудилищем балансир моментально зробить перекид під водою. Хвостова частина в цьому випадку виконує не менш складну і відповідальну роботу: повністю контролює траєкторію руху всієї конструкції.
  • Балансири з вузькими носиками, але досить яскравою грою. Такі приманки рибалки вибирають для лову судаків.

Якщо необхідно підібрати балансири Fishing ROI для упіймання підводних хижаків на мілководних ділянках, найкраще вибирати безлопатеві моделі, доповнені спеціальної ергономічною пензликом. В умовах повільної проводки вони акуратно пересуваються з одного боку в іншу.

На хижака з балансирами Крапаль

Представлені балансири є вельми реалістичними копіями не менше популярних приманок фірми Rapala. Кожна модель укомплектована широкими хвостовими плавниками, які були виконані з полімерного матеріалу. У продажу можна зустріти балансири Крапаль з прозорими або яскраво червоними плавниками.

У хвостовій частині і в пащі виробник використовував по одному одинарному гачку з загнутим вгору жалом. Волосінь або шнур рибалки зможуть зафіксувати за спеціальну металеву петлю, розташовану на спинці приманки. Внизу розробники передбачили невеликі металеві гачки, за які можна прикріпити трійник.

В процесі вибору відповідної моделі варто пам'ятати, що показники довжини безпосередньо впливають на майбутній розмір трофейних екземплярів, а вага приманки - на її маневреність під час проводки.

На хижака з балансирами Lucky John

Компанія Lucky John спеціально розробила серію балансиров, розрахованих на піймання хижака з льоду. Всі моделі укомплектовані гострими трійниками, габарити яких були точно підібрані під розмір тільця кожного з балансиров.

В результаті рибалки зможуть підібрати приманки для упіймання судака, щуки, окуня. Наприклад, для окуня найкраще вибирати балансири Lucky John із серії Classic розміром 3 см або 4 см. Саме такі приманки здатні зібрати найбільшу кількість «смугастих» хижаків під лункою, провокуючи їх на негайну атаку.

Для упіймання судака відмінним варіантом вважаються моделі Mebaru середніх і великих розмірів. Такі приманки укомплектовані досить потужними гачками, здатними впоратися з великою вагою трофейних екземплярів. Для упіймання щук можна підібрати моделі Classic, Pliant, Mebaru.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті